Verkostot ja tapahtumat

Tämä sivu käsittelee data-analytiikan osaamiskeskittymän verkostoa. Verkostossa oma roolimme on toimia mahdollistajana (facilitaattorina), joka yhdistää tarvetta ja tarjontaa Satakunnassa toimiville organisaatioille. Yhteydenottoon liittyvät tiedot löytyvät sivun lopusta.

Data-analytiikan osaamiskeskittymä toimii mahdollistajana, joka tarjoaa verkoston Satakunnassa toimiville yrityksille

Verkoston jäseninä voivat olla erilaiset yritykset, organisaatiot ja yhteisöt ja jäsenyys voi liittyä ratkaisuihin tai osaamiiseen liittyviin tarpeisiin, tarjontaan tai molempiin.

Tarvepuolella palvellaan ja autetaan Satakunnassa toimivia yrityksiä. Toteutamme missiotamme tiedon jakamisella ja viestinnällä, välittämällä koulutuspalveluja, asiantuntijoita ja tutkimuspalveluja, järjestämällä tapahtumia ja osallistumalla niihin. Voimme myös auttaa ideoinnissa ja yhdistämällä osapuolia (matchmaking).

Tarjontapuolen osalta ei ole aluerajoituksia, eli omaa osaamista ja tarjontaa saa tuoda esiin kuka tahansa, kunhan se on suunnattu satakuntalaisille toimijoille.

Sisältötarjonta ja verkostoitumismahdollisuudet

Osaamiskeskittymän tilaisuudet tarjoavat monipuolisen sisällön ja yksilöllisiä vaihtoehtoja verkostoitumiseen. Voit tutustua asioihin niin seminaareissa toisten kanssa keskustellen tai sivustolla aihetta esimerkiksi blogien kautta omatoimisesti tutkien. Työpajoihin ja tapahtumiin pääset myäs jälkikäteen esimerkiksi tapahtumakoosteen avulla. Case-kuvausten kautta pääset kurkistamaan tuotteen tai palvelun takana vaikuttavaan analytiikkaan ja datan käsittelyyn. Shiny-esimerkkien avulla pääset helposti kokeilemaan analytiikkaa livenä. Digitaalinen oppimisympäristö tarjoaa esimerkiksi MOOC-kurssien kattauksen. Uusina ominaisuuksina mukana ovat nyt myös Linkedin ja verkoston jäsenten esittäytyminen. Suunnitelmissa on ollut myös Webinaarit ja jäsenille tarkoitetut Extranet-sivut.

Esimerkkejä sisältötarjonnasta ja kanavista
Esimerkkejä sisältötarjonnasta ja kanavista

Teemoja ja näkökulmia

Verkostoitumiseen ja taphtumiin liittyy myös erilaisia teemoja ja niitä voidaan lähestyä erilaisista näkökulmista. Sovellusalueen näkökulmasta teemat voivat liittyä esimerkiksi markkinointiin ja liiketoimintaan, teollisuuteen, oppimiseen ja hyötypeleihin, terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin tai vaikkapa liikenteeseen ja logistiikkaan. Myös tekniikan näkökulmaa voidaan lähestyä erilaisilla teemoilla, jotka käsitteleveät esimerkiksi pilvessä olevia . Tekniikan näkökulmassa teemat voivat olla erilaisia hands-on-työpajoja (matchmaking).

Tapahtumateemoja erilaisista näkökulmista
Tapahtumateemoja erilaisista näkökulmista
Tekniikkateemoja erilaisista näkökulmista
Tekniikkateemoja erilaisista näkökulmista
Organisaatioteemoja erilaisista näkökulmista
Organisaatioteemoja erilaisista näkökulmista

Yhteistyö ja siitä saatavat synergiaedut

Yhteistyö verkostossa mahdollistaa erilaisia synergiaetuja, joissa molemmat osapuolet voivat hyötyä. Organisaatio saa esimerkiksi esityksiin osallistumisen tai case-kuvausten tuottamisen vastapainoksi yleensä ainakin lisää näkyvyyttä ja tunnettavutta tekemisestään ja osaamisestaan. Viestintä- ja tapahtumayhteistyöllä saadaan aikaan kustannustehokasta tiedon jakamista.

Verkostoyhteistyön synergioita

Verkosto on maksuton eikä siihen liittyminen velvoita mihinkään.

Lisätietoja: